Kako Yumeiho terapija:

Yumeiho je manuelna terapija zasnovana na prirodnom načinu lečenja u kojoj glavnu ulogu čine ruke terapeuta. Tokom Yumeiho manuelne terapije uz kompletnu dijagnostiku klijent prima generalnu i preciznu terapeutsku masažu, pasivno razgibavanje i blagi manuelni tretman kičmenog stuba, karlice, kukova i blage manipulacije zglobova uzduž čitavog tela.

Yumeiho terapiju čini osnovnih 100 zahvata koji imaju za cilj uspostavljanje ravnoteže tela. Postigne li se dobra kondicija tela u smislu simetrije i jednake opuštenosti leve i desne  strane tela, organizam će biti izbalansiran, što je neophodan  preduslov zdravlja.

Yumeiho terapija se započinje laganim zagrevanjem tela i vežbama istezanja. To se ostvaruje pritiskom dlanovima, laktovima, podlakticama, kolenima i tabanima. Sva razgibavanja tela idu do granice fizičkog maksimuma, prirodne istezljivosti i bola. U drugom delu masaže stimulišu se sve akupresurne tačke meridijana na telu i rade se manipulacije na zglobovima. Nameštanje i podešavanje zglobova je poseban oblik manipulacije u cilju otklanjanja blokade zgloba. Manipulacija je vešt terapijski postupak kojim se zglob dovodi u normalnu poziciju. Manipulacija se sprovodi uz pomoć kratkog, naglog trzaja koja obično može biti praćena karakterističnim zvukom.

Iako se manuelna terapija Yumeiho izvodi na do sada već ustaljenim principima, primena ove terapije na svakoj osobi je apsolutno drugačija i pristup je individualan. Terapeut se prilagođava različitim senzibilitetima pa je stoga trajanje masaže individualno.

Terapija se izvodi preko prirodne tkanine ili pamučnog odela, isključivo na podu ležeći na strunjači, no ima i nekih zahvata koji se rade u stojećem, sedećem ili klečećem položaju.

Zavisno o problemu, obično je potrebno od 3 do 10 tretmana, a ako netko ima zaista velikih problema, obično je potreban veći broj tretmana, no to ovisi i o tome kako telo reaguje.

Tretman Yumeiho manuelne terapije izvodi se oko sat vremena, to zavisi o složenosti problema klijenta.

Nakon Yumeiho manuelne terapije moguće su reakcije tela koje su prolazne. Poželjno je nakon terapije (a i inače) piti dovoljno vode.

Yumeiho masaža je odlična pomoć sportistima jer se njom mogu opustiti mišići, ojačati cirkulacija te rešiti problemi s ligamentima i zglobovima. Isto vredi i za osobe starije dobi, kod kojih je delotvorna za rešavanje tegoba vezanih uz slabu cirkulaciju, nedovoljno kretanje, loše držanje i ostale probleme koji su zapravo akumulirani tokom celog života.

Nažalost, ljudi najčešće dolaze tek kad se pojave problemi i kad ih nešto počne boleti, a najbolji učinak postiže se kad se terapija primenjuje preventivno.Za decu i trudnice:

Terapija se može primenjivati i kod sasvim male dece, beba, ako roditelji primete da postoji asimetrija u položaju tela ili naprimer nakrivljenost glavice na jednu stranu. Ti se problemi kod tako male dece takođe mogu rešiti u 2 do 3 terapije. Dečji organizam i inače naročito brzo reagira na Yumeiho terapiju i za lakše probleme deci je često dovoljan samo 1 terapija, dok je odraslima potrebno učestalije ponavljanje.

Yumeiho se preporučuje i kod skoliotičnog držanja koje je čest problem kod dece, a dugoročno može izazvati probleme sa žuči ili jetrom jer je veće opterećenje na jednoj strani. Dete sa skoliotičnim držanjem nema iskrivljen kičmeni stub nego se samo nepravilno drži. Yumeihom mu se određeni mišići mogu opustiti, a drugi navesti na stezanje kako bi se telo dovelo u normalan položaj. Yumeiho je od velike pomoći i trudnicama jer one, zbog težine stomaka, često imaju velike probleme s leđima. Kako stomak u trudnoći raste tako se menja težište usled čega se javljaju bolovi u leđima ili vratu, glavobolje i slično. Kao i u svim drugim slučlajevima i za trudnice vredi isto pravilo: uvek je bolje početi delovati preventivno, odnosno početi s masažom pre nego što se počnu javljati problemi. Napimer, ako je kod trudnice zbog širenja karličnih kostiju došlo do pritiska na mišiće, usporavanja cirkulacije i stezanja žila, terapijom se nastoje ublažiti bolovi i ispraviti poremećaj težišta. Ako trudnica počne ranije dolaziti na masaže, može izbeći takve probleme.

Šta je Yumeihosta_je.html

Kako Yumeiho

Kada Yumeihokada.html
Kada ne Yumeihokada_ne.html
Kod koga Yumeihokod_koga.html
Istorijat Yumeihopovjest.html